تلگرام نوشته - 789
2017-02-04
یادگیری واژگون (معکوس) Flipped learning
یکی از نکات جالبی که به جمعی از اساتید دانشگاه علامه آموزش داده شد مفهوم Flipped learning یا همان یادگیری واژگون (معکوس یا چرخشی) است. در این روش عکس روال سنتی عمل میشود. در روال سنتی، در کلاس مفاهیم گفته میشود و تمرین یا تحلیل و به کار بستن در خانه انجام میشود اما در روش یادگیری واژگون، استاد یک بار درس را به شکل ویدئو در میآورد و روی اینترنت میگذارد و دانشجویان موظف میشوند که در خانه آن را تماشا کنند و وقت کلاس صرف رفع اشکال، حل تمرین، بحث و به کارگیری این مفاهیم در موضوعهای عملی و اجرایی میشود.
این روش چندین مزیت دارد: دیگر کلاس به پدیده ای خسته کننده تبدیل نمیشود/ استاد نیز از تکرار پیوسته مطالب ثابت نجات مییابد/ با روحیات نسل جوان که موبایل زده است و تمرکز ندارد سازگار است/ با روحیات نسل جدید که اهل استفاده از اینترنت است سازگار است/ امکان تکرار و بازبینی مطالب هست/تمرکز کلاس بر استفاده از تئوریها خواهد بود و به همین دلیل گفتگو و مباحثه میان استاد و دانشجو محور خواهد شد/
دکتر سید امید فاطمی که این موضوع را به ما آموزش دادند خود آن را در کلاسهایشان در دانشکده فنی تهران در دانشکده برق اعمال کرده اند. برای مشاهده مطالب ایشان می توانید به این لینک مراجعه کنید:
Omid.fatemi.net/atu
در آنجا یک فایل ارائه نیز پیدا خواهید کرد که دیدن آن توصیه میشود. ان شالله بنا دارم از سال بعد من هم این روش را اعمال کنم. این قضیه برای من که تکرار را یک رنج بزرگ می دانم راه نجاتی خواهد بود مضاف بر اینکه فرصتی ایجاد می کند تا انرژی محدود خود را صرف تربیت تفکر دانشجویان نمایم.
https://telegram.me/ali_sarzaeem